PMO aanbieden is wettelijk verplicht

Periodiek Medisch Onderzoek

Iedere organisatie met meer dan 1 medewerker is vanuit de ARBO wet art. 48, verplicht om een Periodiek Arbeidsgeneeskundig Onderzoek (PAGO) dan wel een Periodiek Medisch Onderzoek (PMO) aan te bieden. Met dit onderzoek wordt de gezondheidssituatie van de medewerkers en daarmee ook van de organisatie in kaart gebracht. Uiteraard zijn de resultaten op organisatieniveau pas bij 15 of 30 medewerkers in te zien. Door een actief beleid gericht op vitaliteit, bevlogenheid en gezondheid maakt u uw organisatie sterker. 

Bewezen effectief

Wist u dat uit onderzoek blijkt dat 60 procent van de medewerkers na het doen van een Persoonlijke Gezondheidscheck actie onderneemt om zijn of haar gezondheid te verbeteren? Dat leidt tot een gemiddelde daling van het ziekteverzuim met 20 procent*.

* Niessen, M. A., e.a. (2012). Impact of a Web-based worksite health promotion program on absenteeism. Journal of occupational and environmental medicine, 54(4), 404-408.

E-PMO

Met een E-PMO wordt bedoeld dat er alleen digitale vragenlijsten worden ingezet. Zo is al veel informatie beschikbaar voor de medewerker en de organisatie. Er zijn diverse vragenlijsten, bijvoorbeeld op het vlak van gezond leven, duurzame inzetbaarheid en PSA. Inloggen gaat veilig via een 2-factor autorisatie waarna de medewerker zijn eigen persoonlijke portaal creëert. Niemand anders dan hij of zij kan hier op inloggen. Na het beantwoorden van de vragenlijsten komt veel informatie terug via grafieken, scores en tips/adviezen.

Motivatie voor zelfmanagement

JIJgezond hanteert het adagium dat de meting van de vitaliteit in een organisatie, een helder beginpunt is voor verdere actie. In een combinatie van openheid rondom scores en een vitale flow in de organisatie zullen medewerkers getriggerd worden tot het managen van de eigen gezondheid. Het creëren van bewustzijn rondom de gewenste gezondheidssituatie, ook op latere leeftijd, zet mensen aan tot het nadenken over hun leefstijl.

PMO kiezen

Er is veel keuze op het gebied van PMO en gezondheidschecks. JIJgezond biedt pakketten aan die naar wens kunnen worden aangepast. Elk pakket bevat in de regel een E-PMO.

Basic check

De gezondheid in beeld. E-PMO, bloeddrukmeting, vingerprik en biometrie.

Power check

De gezondheidscheck met wat meer richting. Nadien krijgt u schriftelijk en telefonisch advies!

Ultimate check

De gezondheidscheck op zijn best, inclusief hartfilmpje en persoonlijk advies. Meer maatwerk mogelijk.

E-PMO

Maak vrijblijvend kennis met JIJ Gezond door middel van een E-PMO: Ons Digitaal platform met vragenlijsten. Vul uw gegevens in en ontvang de codes om u aan te melden. Na het invullen van de vragenlijsten ontvangt u direct feedback over onder meer stress, leefstijl, slaap en werkvermogen.

Deze organisaties gingen u zoal voor:

> Zonder afspraak 

> Maak een afspraak voor een check