top of page
computer-3343887_1920.jpg

PMO: eerste stap naar een duurzaam resultaat

Introscan

Voor de medewerkers van jouw bedrijf richten wij een digitale omgeving in waar alles te vinden is over gezond leven en gezond blijven. Iedere geïnteresseerde medewerker vindt hier in een beveiligde omgeving vragenlijsten, resultaten en advies. Aansluitend wordt een gezondheidscheck aangeboden. De inhoud bepaalt de organisatie of desgewenst de medewerker. Dit onderdeel wordt afgesloten met het bespreken van de verkregen resultaten en een advies op leefstijl en duurzame inzetbaarheid.

Hoe zou je het huidige gezondheidsbeleid binnen jouw organisatie beschrijven?  Is er een RI&E opgesteld met gezondheidsrisico's? Waaraan moet het PMO voldoen en wat verwacht je ervan? Hoe wordt gezondheid beleefd in jullie organisatie? Welke invulling wordt er gegeven aan duurzame inzetbaarheid? Zijn leidinggevenden zich bewust van hun positie en invloed op dit vlak?

Resultaat

Wist je dat uit onderzoek blijkt dat 60 procent van de medewerkers na het doen van een Persoonlijke Gezondheids check actie onderneemt om zijn of haar gezondheid te verbeteren? Dat leidt tot een gemiddelde daling van het ziekteverzuim met 20 procent*.​

* Niessen, M. A., e.a. (2012).Impact of a Web-based worksite health promotion program on absenteeism. Journal of occupational and environmental medicine, 54(4), 404-408.

Werkwijze

Wij kunnen iedere organisatie gezonder en vitaler maken! We gaan aan de slag met  de  medewerkers om ze intrinsiek te motiveren aan hun gezondheid te werken. En geven de organisatie richtlijnen en advies over het verhogen van de vitaliteit op alle niveau's waardoor het ziekteverzuim afneemt.

Vanuit diverse providers zoals TNO bieden wij gevalideerde elektronische vragenlijsten aan (e-PMO). Via het digitale portaal worden deze direct verwerkt, beoordeeld en getoetst. Behalve de medewerkers zelf heeft niemand toegang tot het ISO-27001 gecertificeerde portaal.

Daarna volgt de gezondheidscheck op jouw locatie. Onze leefstijladviseur brengt de gezondheid van de deelnemende medewerkers in kaart aan de hand van een aantal testen. De resultaten worden direct en aansluitend gedeeld in het persoonlijke digitale portaal. 
De health checks of in goed Nederlands gezondheidschecks zijn er in 3 varianten. De specificaties per variant zie je in de tabel. hieronder. Ze beslaan respectievelijk 30, 45 of 60 minuten. Zelf een health check samenstellen?  Laat ons weten wat je wensen zijn en wij maken er een op maat voor jouw organisatie.


 


 

 

De volgende stap naar een vitalere medewerker en organisatie.

Als alle gegevens verzameld zijn stellen we een plan op zodat je aan de slag kunt met het inrichten van een vitale organisatie en het verduurzamen van het personeelsbeleid. Voor de medewerkers bieden wij gezondheidsprogramma's en digitale coaching aan.

Samen bouwen aan een gezonde structuur met minder ziekteverzuim en hogere prestaties want gezonde organisaties scoren beter! Waarin je leert en in de gelegenheid wordt gesteld te werken aan je duurzame inzetbaarheid. 
 

Vraag een gezonde offerte aan

#healthcheck #gezondheidscheck #epmo

 Jijgezond helpt bij de volgende onderwerpen:

bottom of page