top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverCas Welling

De vitale organisatie


In bedrijven en instellingen bestaan in het algemeen zorgen over de duurzame inzetbaarheid van medewerkers. Enerzijds is er de druk op financiële kengetallen, anderzijds neemt de waardering voor ‘human capital’ toe en dient men overeenkomstig te handelen.


Het inrichten van een vitale organisatie vergroot werkplezier, bevlogenheid en duurzame inzetbaarheid. Werken aan een vitale organisatie betekent meer plezier, meer energie en betere resultaten. Niets blijkt zo waardevol voor teams en organisaties als de vitaliteit van haar mensen. Vitaliteit betekent dat er balans is tussen ieders eigen kracht en het vermogen tot aanpassing. Het ontstaat daar waar mensen zichzelf kunnen zijn, de ruimte krijgen om te leren en zich te ontwikkelen en hun ambities in gezamenlijkheid kunnen realiseren. Met een van onze partners te weten www.stratch.nl pakken we dit thema binnenkort op bij een scholengemeenschap in Rotterdam.


Onderzoek (Universiteit Wageningen) toont dat gezonde medewerkers een hogere productiviteit hebben. Als werkgever heb je een scala aan mogelijkheden om de organisatie vitaal te maken. Want ‘human capital’ is minstens zo belangrijk als ‘tangible capital’. Een beleid gericht op de ontwikkeling en vitaliteit van medewerkers is extreem belangrijk omdat dit het verschil maakt.


Een meting in de organisatie die inzicht geeft in de vitaliteit van de individuele medewerker - wbp! - en voor de opdrachtgever een scan op geaggregeerd niveau is een mooi startpunt om een begin te maken met een verhoogde vitaliteit. Gezondheid is een persoonlijk ding maar het raakt aan de organisatie. Als werkgever kun je hier dan ook veel in betekenen, los van de verplichtingen die er zijn rondom preventieve gezondheidschecks. Meer weten? Kijk op jijgezond.nl

9 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Euronext

Comentários


bottom of page